Teefje - Tiga, mijn lieve schatje

6A8AD2FF 663D 463A B267 AD075510DA77 Dit is Tiga als jonge pup

 9A86AE5F 63F3 45A3 87C1 81CDDE82727A Dit is Tiga met 8 maanden en vol aandacht voor de baas

 

Tiga is een heerlijk hondje. Ze altijd blij en enthousiast.

Tiga betekent 3 in het Maleisisch, want ze was met drie zusjes en 1 broertje in het nest. Maar ook was ze het 3e teefje in de roedel op dat moment.

 

Tiga is speels en knaagt graag op kabeltjes en steelt het liefste wasknijpers om deze te vermorzelen tot splinters. Uiteraard mag dat niet maar een kluifje of wasknijpers? Dan weet ze haar voorkeuren wel.

Tiga is zeer levendig en springt en rent graag. Gracieus springt ze over de haagjes in de tuin. in Non-time is ze via stoelen op de tafel en er ook weer af. Het is voor ons duidelijk dat we straks agility met haar zullen gaan doen. Ze leert erg snel en weet aan de hand van de showlijn en tuig welke training we doen. Is het showen en mooi staan of is het commando's opvolgen, ze weet het gewoon. 
met andere honden kan ze goed, ze sprint ze blaffend tegemoet en start dan met de spelboog. Dit blaffend tegemoet sprinten wordt door andere baasjes vaak anders ge├»nterpreteerd maar Tiga snapt niet dat zonder blaffen iemand tegemoet gaan, handiger is. 


Vol liefde kijk ik altijd naar mijn lieve schatje, mij man en kinderen niet altijd. Als we wandelen en ik blijf ergens staan en zij zullen alvast doorlopen is iets wat bij Tiga niet kan. Wat er ook gebeurd, ze wil bij mij in de buurt zijn. Dit gaat zo ver, dat Michiel die ook graag met de honden bezig is, niet kan showen met Tiga of kan trainen met haar als ik in dezelfde ruimte ben. De focus van Tiga is dan: ik wil naar mijn bazinnetje en hoe kom ik bij haar! Geen snoepje of snackje wat dan nog haar interesse heeft of haar (tijdelijk) van haar plannen kan weerhouden. Natuurlijk voel ik me stiekem wel erg geliefd.


Kupu Mulia.. omdat je dier je lief is..