Vlinderhondjes - algemeen - papillon en phalene

Vlinderhondjes zijn vrolijke, gezellige en intelligente honden. Je hebt de vlinderhond met de staande oortjes, de papillon, en de vlinderhond met de hangende oortjes, de phalene ook wel de nachtvlinder genoemd.

Ze worden tussen de 1,5 en 5 kilo. De meesten zijn ruim 2 tot 3,5 kilogram. De schofthoogte is tussen de 22 en 28 centimeter.django profiel Het zijn daarmee kleine hondjes die licht zijn, makkelijk mee te nemen zijn en weinig eten. Let op, entingen en pensions kijken naar het begrip 'hond' en niet naar de grootte. De honden zijn gericht op de baasjes. Het zijn echte gezelschapshonden. Ze willen het je graag naar de zin maken en zijn het liefste bij je in de buurt. Ze kunnen goed samen met andere honden en dieren. De honden blijven over het algemeen netjes op het erf. Volgens verhalen zouden vlinderhondjes in de mof van de monnik meegenomen zijn als verwarming. Vlinderhondjes zijn makkelijk op te voeden en hebben, net als alle andere honden, een consequente hand nodig. Ze passen zich aan de omgeving aan zodat ze zowel op een flat als boerderij zich thuis zullen voelen. Uiteraard zijn het wel honden, alle honden dienen uitgelaten te worden. Vlinders kunnen korte wandelingen aan maar lopen ook rustig kilometers met je mee.

De honden zijn geen constante of overmatige blaffers, wel zijn het wakertjes. Dus de deurbel kan verkocht worden bij de aanwinst van dit hondje. Tussen vlinders zit wel een groot verschil qua blaffen, net als met het gewicht, de ene blaft wat meer dan de ander. Kortom, er zit best wel wat verschil tussen de honden onderling, de een is wat dominanter en baziger, de ander wat aanhankelijker en sportiever. In principe maakt het niet zoveel uit of het om een reu of teef zou gaan. Je hebt dominante teven en onderdanige reuen. In het algemeen wordt aangenomen dat mensen die nog geen ervaring met honden hebben, het beste kunnen starten met een reu. Deze zou iets makkelijker zijn in de omgang. Omdat er zoveel verschil zit in de honden onderling, volgt hieronder een beschrijving van mijn eigen vlinders, mijn eigen schatjes.


Kupu Mulia.. omdat je dier je lief is..